De Programmeerschool heeft een uniek aanbod in lessen voor groep 5 t/m 8 in het basisonderwijs, gebaseerd op de onderwijsdoelen digitale geletterdheid. Vanuit een stevige basis in Computational Thinking en Basisvaardigheden ICT gaan wij met de kinderen aan de slag met programmeren middels Scratch. Niet als doel op zich, maar om vraagstukken logisch en gestructureerd aan te pakken en op te lossen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen de juiste begeleiding krijgen gedurende ons lesaanbod. Vandaar dat wij met twee gespecialiseerde leerkrachten komen: de leerkracht en de IT-professional

Wij zoeken leerkrachten en IT professionals met een passie voor IT én lesgeven

Leerkrachten: De Programmeerschool is een jong en groeiend bedrijf met een groot hart voor het onderwijs. Wij zijn daarom op zoek naar (ex)leerkrachten die lesdagen met impact willen verzorgen. Door jouw ervaring met de doelgroep weet je als geen ander hoe kinderen uit te dagen.

In ons lesprogramma bieden we verschillende activiteiten met en zonder computer, waarmee Computational Thinking concepten worden geïntroduceerd en geoefend. We puzzelen, maken groepsopdrachten, ervaren een Virtual Reality wereld, en programmeren leuke spellen en animaties. Daarmee prikkel je de creativiteit en wordt gewerkt aan probleemoplossend vermogen.

Als leerkracht van De Programmeerschool word je ingewerkt alvorens je zelfstandig, maar altijd met IT-specialist lesdagen gaat verzorgen. We hebben heel veel leuke opdrachten klaarstaan.

IT Specialisten: We zijn ook op zoek naar IT specialisten, mensen die een deel van een lesdag verzorgen vanuit hun IT kennis, altijd samen met een leerkracht. Het gaat dan in ieder geval om programmeren in Scratch, maar ook vaak om andere onderdelen met een sterke IT kant. Als ondersteuner draai je 2,5 – 4 uur per school mee, soms op twee scholen per dag. Dus wil je wel eens iets anders, en vind je het fijn om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen? Neem dan contact op en loop een keer een dagje mee!

Spreekt één van deze vacature jou aan en ben je minstens één dag per week beschikbaar om voor de klas te staan? neem dan contact op met Leonie verweij: L[email protected] of vul het contactformulier onderaan de pagina in!