In deze interactieve projectweek nemen wij kinderen uit groep 5 t/m 8 mee in de wondere wereld van de Ruimte. Vanuit dit thema werken we op een speelse manier aan verschillende onderdelen uit het curriculum. We brengen beleven, samenwerken, creëren en computational thinking samen in een onvergetelijk project. Aan het einde van het project worden de resultaten gedeeld met de ouders.

Sterren in de klas

Weekproject met verschillende activiteiten rondom de ruimte. Leer programmeren in Scratch en leer tegelijkertijd fascinerende dingen over de ruimte.

• Maak een Spacegame.
  • Maak een app die berekend of het wel of geen schrikkeljaar is.
  • Hoe hoog kan je springen op Mars?
  • Bezoek een planetarium in de klas!
  • Leer de planeten in ons zonnestelsel kennen en maak je eigen planetenmobiel.

Totaal digitaal

Pak in een afwisselend programma van 5 dagen alle elementen van digitale geletterdheid mee:

• Bouw zelf een website en leer alles over het internet.
  • Maak een spel in Scratch en leer over programmeren en oefen met Computational Thinking.
  • Leer alles over netwerken en hacken, en wordt een security expert.
  • Praat met elkaar over Social Media, leer over de zoekalgoritmen die ze gebruiken en hoe dat beïnvloed wat jij te zien krijgt!
  • Leer wat voor werk je allemaal kan doen in het digitale domein. Hoor van White hat hackers, website bouwers, game developers en data-analisten over hun werk. Zit er iets bij wat jou leuk lijkt?

Samen met onze zusterorganisatie Revenge of the Nerds Academy organiseren we in de Meivakantie een leuk 3 daags dagkamp programmeren voor beginners en gevorderden

Hebben ze de smaak van het programmeren te pakken? Van 2-4 Mei 2022 organiseren wij weer een meerdaagse cursus programmeren. We hebben een beginnersgroep en een gevorderdengroep waarin de lastiger onderwerpen als functies, lists etc. aan de orde komen. Behalve programmeren zijn er tal van andere activiteiten die soms wel, en soms ook niks met programmeren te maken hebben. En er is een coole VR bril om in de pauzes mee te spelen! Voor geïnteresseerde kinderen: www.revengeofthenerds.net/onze-meerdaagse-cursussen/